Wij werken aan een splinternieuwe website met o.a. al onze klantcases. Medio Q4 live!

Foto-en video advertenties; wat is de beste keuze voor jou?

Blog foto of video advertenties op Facebook & Instagram.

Voor veel marketeers zijn Facebook en Instagram belangrijke platformen, ook voor advertenties. Advertenties leveren namelijk veel meer bereik op dan organische content, vooral op Facebook. 

Vandaag leg ik je het verschil uit tussen twee soorten advertenties. Zo zijn er foto advertenties en video advertenties. Maar waarop verschillen deze soorten advertenties? En welke advertentie kun je het beste gebruiken voor jouw bedrijf? Daar kom je achter in deze blog!

Foto-en video advertenties; waarop verschillen ze?

Een groot verschil tussen een foto advertentie en een video advertentie is natuurlijk het beeld. Bij een foto advertentie is er sprake van een statisch beeld en bij een video advertentie van een bewegend beeld. Een groot voordeel van dat bewegende beeld is de mogelijkheid tot demonstreren. Heb jij een product die pas echt goed tot zijn recht komt als deze wordt gebruikt? Dan kun je beter video advertenties gebruiken dan foto advertenties. Zo wordt de waarde van je product namelijk duidelijker voor je klant. Een effectieve content vorm om te gebruiken in deze demonstraties is User Generated Content

Echter is het maken en bewerken van deze video advertenties een hele klus. Het is lastig om een professionele video in elkaar te zetten als dit eigenlijk niet helemaal je vakgebied is. Daarom wordt het maken van video advertenties vaak uitgeleend aan experts. Deze video’s worden meestal gemaakt en bewerkt via betaalde software, zoals Premiere Pro. Het maken van foto advertenties daarentegen kun je gemakkelijker zelf doen via gratis tools. Een voorbeeld van zo’n tool is Canva. 

Aantal plaatsingen

Maak je een video advertentie via Facebook Ads? Dan heb je meer keuze uit het aantal plaatsingen. Zo kun je een foto advertentie bijvoorbeeld niet laten plaatsen bij voorgestelde video’s, wat natuurlijk ook logisch is. De kleinere keuze in plaatsingen bij foto advertenties kan zorgen voor minder bereik.

Foto of video advertenties? ; plaatsingen in facebook ads
De optie in Facebook Ads om voor verschillende plaatsingen te kiezen.

Opvallen

Stel je voor; je bent aan het scrollen op Instagram. Dan zal een video advertentie eerder je aandacht trekken dan een foto advertentie, toch? Door het bewegende beeld zal je bij een video advertentie eerder geneigd zijn om te stoppen met scrollen en om de advertentie eens goed te bekijken. Wel is het belangrijk om een pakkend begin te creëren voor je video, anders trekt je video nog niet de aandacht die je wilt. 

Wat is beter voor jou?

Welke optie beter is voor jouw bedrijf hangt af van het product of de dienst die je wilt promoten. Om te kijken wat het beste werkt voor jouw bedrijf is het goed om zowel een video advertentie als een foto advertentie te testen. 

Dit kun je doen door middel van een A/b-test in Facebook Ads, ook wel een split test genoemd. Hierbij kun je zowel de tekst als de Call To Action hetzelfde houden bij beide advertenties. Je verandert alleen de creative. Bij de een kies je namelijk voor een foto en bij de ander voor een video. Als je bijvoorbeeld ziet dat de video advertentie het beste werkt, betekent dit niet per se dat je vervolgens alleen nog maar videoadvertenties moet gaan maken. Welk soort advertentie het beste werkt, hangt ook af van je campagne(doel) en van de doelgroep die je wilt bereiken. 

Foto of video advertenties; a/b-test in facebook ads
De optie in Facebook Ads om een A/b-test te maken.

Maar hoe kun je dan zien welke advertentie beter is om te gebruiken voor jouw bedrijf? Dat kun je doen door naar de resultaten van je gemaakte advertenties te gaan bekijken in je Facebook advertentiebeheer. Hier kun je kijken naar de resultaten die jij belangrijk vindt voor jouw advertentie. Run je een webshop? Dan is het handig om onze blog te bekijken over de juiste kolommen selecteren in Facebook Ads. 

Ik kan je helpen!
Vind jij het adverteren via Facebook Ads maar lastig of heb je hier simpelweg geen tijd voor? Dan kan ik je helpen! Met mijn advertising kennis maak ik veel advertenties voor klanten die goede resultaten opleveren. Wil jij dit nou ook? Dan drink ik graag een kopje koffie met je om je wensen te bespreken!

Deel deze blog!

Altijd als eerste de nieuwste updates in je inbox?

Ontvang updates en leer van de besten

Meer content