Wij werken aan een splinternieuwe website met o.a. al onze klantcases. Medio Q4 live!

Mobiele SEO, wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Mobiele SEO uitleg

Mobiele SEO wordt steeds belangrijker in de online wereld. Daarom is het goed om te weten hoe je mobiele SEO kunt toepassen binnen jouw bedrijf.

In dit artikel ga je dat leren! We gaan het hebben over de betekenis van mobiele SEO, waarom het zo belangrijk is en waar je op moet letten tijdens het toepassen van mobiele SEO op jouw website.

Mobiele SEO, wat is dat?

Mobiele SEO is het optimaliseren van jouw website voor mobiele apparaten als smartphones en tablets. Dit kan op twee manieren. De eerste manier is het maken van een responsive website. Een responsive website is een website die zichzelf aanpast aan de afmetingen van het bezoek scherm. Bij deze website draait het dus allemaal om het design en de afmetingen. De tweede manier is het maken van een adaptive website. Bij deze website ligt de focus op content en wordt de inhoud van de website aangepast aan de verschillende mobile devices. Zo blijft de laadsnelheid van de website laag en bied je de websitegebruiker een optimale gebruikservaring.

Responsive website en adaptive website uitleg

Waarom is mobiele SEO zo belangrijk?

Het zal je vast bekend klinken dat steeds meer mensen op Google zoeken via hun mobiele apparaat. Het percentage zoekopdrachten dat afkomstig is van mobile devices ligt momenteel op meer dan 50%. In sommige branches stijgt dit percentage maar liefst naar 80%. Vandaar dat het mobiel optimaliseren van je website erg belangrijk is om traffic te genereren.

Het mobiel optimaliseren van je website is ook belangrijk om hoog terecht te komen in de zoekresultaten van Google. Als je website niet geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten is dit een gemiste kans voor jouw bedrijf.

Waar moet je op letten tijdens het toepassen van mobiele SEO op jouw website?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je mobiele SEO gaat toepassen op jouw website. Ten eerste is het belangrijk dat je kiest voor een rustige vormgeving. Dit zorgt voor een fijne gebruikservaring voor je websitebezoeker. Zet je website niet vol met tientallen afbeeldingen en lange teksten, maar houdt het simpel. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je gebruik maakt van grote knoppen en andere elementen. Zo blijft je website goed leesbaar, hoeft je websitebezoeker niet in te zoomen en zal hij of zij de website minder snel verlaten.

Jouw website mobiel SEO geoptimaliseerd hebben?

Wil jij jouw website graag SEO geoptimaliseerd zien voor mobiele apparaten? Dan helpen wij je graag verder! Vraag vrijblijvend een Social Talk aan waarin we de mogelijkheden voor jouw bedrijf gaan bespreken. Hopelijk zien we je snel!

Deel deze blog!

Altijd als eerste de nieuwste updates in je inbox?

Ontvang updates en leer van de besten

Meer content