Wij werken aan een splinternieuwe website met o.a. al onze klantcases. Medio Q4 live!

6 tips voor het verbeteren van de laadsnelheid van jouw website!

Tips om de laadsnelheid van je website te verbeteren

De laadsnelheid van jouw website is een belangrijke factor bij het ranken in Google. Hoe langer je website erover doet om te laden, hoe hoger het bouncepercentage wordt. Maar hoe zorg je dan voor een lage laadsnelheid?

In deze blog kom je daarachter! Enkele feiten en tips staan beschreven die jij kunt toepassen om zo hoger te scoren in de Google zoekresultaten.

De laadsnelheid van een webpagina, wat is dat?

De laadsnelheid van een webpagina is de tijd die voorbij gaat totdat de pagina volledig is geladen. Maar wanneer heb je dan een goede laadsnelheid? Des te eerder je website is geladen, des te beter. Als jouw website er langer dan 3 seconden over doet om te laden zal 53% van de bezoekers op mobiele apparaten de pagina direct verlaten. En dat wil je zeker niet!

Tips om de laadsnelheid van jouw website te optimaliseren

Tip 1: Optimaliseer je afbeeldingen

Het optimaliseren van afbeeldingen is belangrijk voor een lage laadsnelheid. Je kunt dit het beste doen door jouw afbeeldingen te verkleinen middels een extern bewerkingsprogramma. Nog een tip; sla je afbeeldingen op als een JPG bestand en niet als een PNG bestand. Een JPG bestand is namelijk veel kleiner en zo dus goed voor een lagere laadsnelheid van je website.

Tip 2: Verwijder de plugins die je niet meer nodig hebt

Plugins op bijvoorbeeld WordPress websites zijn natuurlijk super handig, maar ze zorgen wel voor een hoge laadsnelheid van je website. Daarom is het belangrijk om alle plugins die je niet meer nodig hebt te de-activeren en te verwijderen. 

Tip 3: Maak gebruik van caching

Bij caching worden er bestanden onthouden door het geheugen van je computer. Door het samenstellen van caching op jouw website wordt er een extra versie van je website opgeslagen. Tijdens het maken van deze extra versie worden de webpagina’s opgehaald, de opmaak bekeken en de content opgeslagen. Als een bezoeker na dit proces op je website terecht komt, hoeft niet alles opnieuw ingeladen te worden. Zo zorgt caching voor een lagere laadsnelheid van jouw website. 

Tip 4: Minimaliseer de code van je JavaScript en CSS

Ook het verkleinen van de JavaScript en CSS op jouw website zorgt voor een lagere laadsnelheid. Javascript geeft de dynamische elementen op je website weer en CSS laat de opmaak en de inhoud van je website zien. Bij het verkleinen van deze teksten wordt de code gecomprimeerd. Het is dus een technisch proces. 

Tip 5: Maak gebruik van externe media

Het uploaden van media op je eigen website kan in zijn nadeel werken voor de laadsnelheid van je website. Daarom is het goed om deze media te uploaden op externe platformen. Zo kun je bijvoorbeeld een video die je graag wilt gebruiken uploaden op YouTube of Vimeo. Zo is de video wel te zien op je website, maar zorgt het niet voor een langere laadtijd van je webpagina. 

Tip 6: Maak gebruik van handige tools

De laatste tip voor het optimaliseren van de laadsnelheid van jouw website is het gebruiken van tools. Tools zijn makkelijk in gebruik en kosten vaak niet zo veel tijd. Maar aan welke tool kun je dan denken? 

Een voorbeeld is de bekende Google tool Pagespeed Insights. Met deze tool krijg je inzicht in de laadsnelheid van jouw website en in welke elementen je kunt verbeteren. Ook is hierbij gekeken naar de laadsnelheid van een website op mobiele apparaten. Zo kun je jouw website ook optimaliseren voor mobiele apparaten, wat mobiele SEO wordt genoemd. 

Tool pagespeed insights overzicht

De laadsnelheid van jouw website graag geoptimaliseerd hebben?

Wil jij na het lezen van deze blog de laadsnelheid van je website graag verbeterd hebben? Met onze expertise op het gebied van online marketing ben jij hier op het juiste adres! Vraag vrijblijvend een Social Talk waarin we kijken naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf. We spreken je graag!

Deel deze blog!

Altijd als eerste de nieuwste updates in je inbox?

Ontvang updates en leer van de besten

Meer content